Feedback Form

  

Oprettet: 24-04-2015

Case: Få ekspertviden fra hele verden

Vid hvad der rør sig hos nørder og blandt meningsdannere.

Jens Peter Hansen, specialkonsulent på SEGES, er en flittig bruger af Twitter. Jens Peter ved en masse om digital vidensdeling, social medier, udnyttelse af mobile teknologier og fundraising på international projekter. Som specialkonsulent bruger han Twitter til at blive klogere ved at følge internationale eksperter på Twitter. Jens Peter udnytter, at han via sin Twitter-konti kan følger de personer, der har et højt fagligt niveau og som via deres tweets giver oplysninger om ny og spændende viden inden for deres fagområde.

Det er ikke nødvendigvis personer, Jens Peter kender i virkeligheden. At følge interessante person og deres faglige ekspertise er ret nemt, klik blot knappen ”follow”, hvis du finder vedkommendes tweets interessant. Tweets, fra dem du følger, vises når du logger på Twitter, - det er den side der har ikonet hjem. Jens Peter siger det på den måde. ”Twitter sparer mig for en masse tid. I stedet for selv at overvåge diverse medier indenfor mit fagområde, følger jeg en stribe eksperter, der leverer "filtreret" information med hvilke spørgsmål der rør sig, får link til det de finder interessant og får informationen om møder og arrangementer som kan inspirerer mig”.

Ved at følge udvalgte personer får Jens Peter også adgang til de hashtag, der er aktuelle blandt eksperterne indenfor hans fagområde. Ved at klikke på et hashtag er der stor mulighed for, at se tweets fra andre eksperter, som det kan være værd at følge. På den måde holder Jens Peter sig helt skarp på den nyeste viden og ved hvem, der er de ypperste specialister internationalt indenfor hans specialer. Besøg hans twitterprofil med brugernavnet @jenspeterhansen for at se de internationale eksperter følger.

Jens Peter bidrager også selv til at få udbygget sit faglige netværk på Twitter ved selv at skrive tweets med aktuelle hashtag. På den måde får han selv følgere, der syntes han er en interessant person. Ofte vil de personer så også være interessant at følge for Jens Peter. Lige nu har Jens Hansen 125 følger – personer han følger – og 207 følgere – personer, der følger hans Tweets.

Alt drejer sig nu ikke om Jens Peters fagområde, for Jens Peter bruger også Twitter til at følge med i hvad der rør sig i dansk politik og omkring cykling. Jens Peter er medlem af Rander byråd og aktiv i Dansk Cyklist Forbund. Tweets er offentlige, så alle i udgangspunktet har mulighed for at følge Jens Peters politiske holdninger. De 140 tegn som et tweet må indeholde giver Jens Peter mulighed for hurtige og målrettet kommunikation med vælgere samt politiske tilhængere og modstandere.

LinkedIn kan også benyttes, hvis du vil bliver klogere ved at diskutere emner med kollegaer og eksperter. Det kan du læse mere om i casen: LinkedIn giver mening som fagligt netværk.

Anbefalinger:

  • Opret en twitterkonti for at få mulighed for at følge folk
  • Følg en eller flere personer, du ved er eksperter på et emne.
  • Udbred dit et netværk på twitter ved at se, hvem dem, du følger, følgere
  • Udbred dit netværk på twitter ved at følge de hashtag, dem, du følger, bruger. Dermed kan du finde andre interessante personer, der benytter samme hashtag.
  • Skriv selv tweets med interessante emner med aktuelle hashtag
  • Stil evt. spørgsmål eller svar på andre tweets så du kommer i dialog med eksperter
  • Få notifikationer på din mobiltelefon, når der kommer Tweets
Sidst bekræftet: 24-04-2015 Oprettet: 24-04-2015 Revideret: 24-04-2015