Feedback Form
Kvæg

  

Oprettet: 06-03-2020

Kvægkongres: Kvægbrugere med mod på fremtiden

Klimaudfordring, forbrugerkrav og en forventning om lynhurtige skift mellem gummistøvler og direktørsko. Danske kvægbrugere har mod på det hele, er indtrykket efter årets kvægkongres.

Hvor er dansk kvægbrug i 2040?

Det er umuligt at forestille sig. Lige som vi for 20 år siden umuligt kunne forudsige, at en forandring i verdens klima ville fylde så meget på Kvægkongres 2020. Men ligegyldigt hvor verden er om 20 år, så er der ingen tvivl om, at de danske kvægbrugere er med, konkluderer formand for L&F Kvæg, Christian Lund oven på årets kongres.

”Jeg mærker et enormt mod på forandring hos deltagerne på årets kongres. At vi i fremtiden skal være virksomhedsejere, der producerer markedsdrevne varer, og at vi lytter til forbrugerne, bliver der slet ikke stillet spørgsmålstegn ved. Tværtimod er det noget, jeg får mange konstruktive kommentarer om, når jeg snakker med folk på kongressen,” fortæller Christian Lund.

Vi elsker årets elev

Det er dog kåringen af årets elev, der har gjort det største indtryk på formanden på årets kongres.

”Det var så vildt begejstrende at se kåringen af årets elev. De kunne jo have vundet alle 27 kandidater, og at se salens begejstring og hyldest til de tre finalister var fantastisk,” lyder det fra formanden – som tilføjer:

”Jeg håber, det får et par stykker i salen til at tænke, om de skulle have en elev. For det er så vigtigt, at vi får fat i de unge mennesker og får dem ind i erhvervet,” siger Christian Lund, der i beretningen også kunne referere en international undersøgelse, der viser, at kvalificeret arbejdskraft bidrager væsentligt til bundlinjen.

Ingen kan alting selv

Fokus på bundlinjen og optimering på bedriften er i 2020 en selvfølgelighed blandt danske kvægbrugere. Det glæder sektordirektør Ida Storm, der sidder tilbage med en følelse af en meget positiv og konstruktiv stemning på årets kongres. Hun opfordrer til, at den enkelte bruger tid på gøre det klart, hvor det er, han eller hun skal sætte ind for at forbedre bedriftens resultat.

”Det handler om at finde ud af, hvor man er stærk, og hvor man er mindre stærk. Og hvad der er vigtigt for en selv. Der er ingen, der kan alting selv, så det er helt naturligt at få hjælp der, hvor bedriftens største forbedringspotentiale ligger,” lyder det fra Ida Storm.

Og hun uddyber beretningens fokus på fællesskab:

”I takt med at kvægbrugene bliver færre og større, bliver de også mere selvstændige. Så det er så vigtigt at huske på, hvordan alle i kvægbruget kan være med til at spille hinanden bedre,” lyder det fra Ida Storm.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 5, 2020

 

 

Sidst bekræftet: 06-03-2020 Oprettet: 06-03-2020 Revideret: 06-03-2020

Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Det står sløjt til med kalvens immunforsvar
I hele 77 pct. af besætningerne i en dansk undersøgelse fra 2019 havde kalvene et lavere indhold af immunglobuliner i blo...
06.03.20