Feedback Form
Planteavl
Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 19-01-2006

Planteavl 

Oprettet: 23-10-2003

Shows og sammendrag fra planteproduktion 2004

Tema 9 - Driftsledelse m.v.
Se sammendrag i pdf og shows i PowerPoint. De enkelte shows og dias må kun anvendes i en ikke-redigeret form og med fuld kildeangivelse.

Session 9,1 Hvad byder fremtiden os?
De politiske beslutninger i EU og de markedsmæssige ændringer får stor betydning for den enkelte landmand, når EU reformen er trådt i kraft. Den enkelte landmand skal orientere sig internationalt, når han planlægger produktionen. Det gælder såvel afgrødevalget næste år som en større investering. Vi har fået to af landbrugets egne folk til at give deres bud på udviklingen de næste år.

Hvad bliver det næste tiltag fra EU og WTO? Jacob Bagge Hansen, Kontorchef, Bruxelles-kontoret Show Sammendrag
Hvad bliver priserne efter EU reformen, og hvordan orienterer man sig på verdensmarkedet? Ole H. Larsen, Statistik- og analysechef, Dansk Landbrug Show Sammendrag

Session 9,2 Strategisk udvikling af landbrugsvirksomheden
Den største risiko for at tabe penge i landbruget er risikoen for at træffe forkerte beslutninger. Man kan aldrig være sikker på hvilket valg, der vil vise sig at være det bedste, men det er muligt at arbejde systematisk med strategi og dermed minimere risikoen. Hvilke faglige værktøjer kan jeg bruge i den strategiske udvikling af min bedrift?

Strategisk planlægning på min bedrift Jacob Christian Kock, Gdr. , Augustenborg
Hvad er strategi? Torben Ulf Larsen, Konsulent, Landscentret, Økonomi og Jura Show Sammendrag

Session 9,3 Tilpasning af markbruget - de nødvendige tiltag
Maskiner og arbejdskraft er to tunge poster på omkostningssiden. Valg af den optimale mekaniseringsstrategi for bedriften er afgørende for størrelsen på omkostningerne. Vi hører om 25 mælkeproducenter, som har været gennem en større udvidelse. Ikke alle klarer udvidelsen lige godt, men det er muligt at udpege nogle fokusområder, som man med fordel kan ofre opmærksomhed.

Omkostningsstyring og valg af mekaniseringsstrategi Erik Maegaard, Landskonsulent, Landscentret, Byggeri og Teknik Show Sammendrag
Faldgruber ved investeringer i bygninger og maskiner Kristian Sejersbøl, Driftsøkonom, LandboCenter Midt, Viborg Show Sammendrag

Session 9,4 Tilpasning af markbruget - hvordan kommer du videre?
Driftsledelse får skyld for at være den væsentligste faktor på økonomien, men hvor meget og hvilken driftsledelse er der plads til i planteavlen? Handler bedre købmandskab mere om at undgå at blive snydt end at sikre sig højere afregningspriser? Se dig om efter alternative indtjeningsmuligheder, som f.eks. produktion af miljø. Hvilke tilskudsmuligheder er aktuelle og hvordan er økonomien?

Driftsledelse på planteavlsbedriften Erik Sandal, Konsulent, Landscentret, Planteavl Show Sammendrag
Godt købmandskab Palle Jacobsen, Agrocom Show Sammendrag
Økonomien i natur- og miljøtilskud Jan Kjær Madsen, Konsulent, Landscentret, Planteavl Show Sammendrag

Session 9,5 Klip toppen af skatten
Skal jeg foretage opsparing i virksomhedsordningen? Skal jeg investere for at undgå skattebetaling? Skal jeg indbetale på pensionsordninger? Skal jeg betale skat ved generationsskifte? Skal jeg samarbejde med andre landmænd? Skal jeg omdanne virksomheden til selskab? Svarene skifter med skiftende lovgivning, skiftende økonomiske forhold o.s.v. Men svarene afhænger oftest af din egen skattestrategi. Vi fokuserer på nogle af de forhold, som bør indgå i forbindelse med udarbejdelsen af din egen skattestrategi.

Værd at vide om skatteplanlægning

Inge Kjeldsen, Specialkonsulent, Landscentret, Økonomi og Jura
Knud Maegaard, Landskonsulent, Landscentret, Økonomi og Jura

Show Sammendrag

Planteavl

Sidst bekræftet: 26-01-2004 Oprettet: 23-10-2003 Revideret: 23-10-2003

Forfatter

Planter & Miljø
Specialkonsulent, Information

Henrik Buus

Events


Af samme forfatter

Sessionsoversigt Plantekongres 2019
Med shows fra kongressen
17.01.19
Faglige kontaktpersoner - Plantekongres 2019
Hvis du har faglige spørgsmål omkring dit indlæg mm, er du velkommen til at kontakte den faglige kontaktperson for din sess...
21.09.18