Feedback Form
Planteavl
Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 18-10-2014

Plantekongres 2014 - 14.-15. januar 2014  

Oprettet: 18-10-2013

Biologi

Beskrivelse af sessionerne under temaet Biologi

Session 60: Planter og mikroorganismer – venner eller fjender I
Rodprocesser er generelt mindre kendte, da de er vanskelige at observere – specielt under markforhold. Placeret gødning, vital rodvækst, gode rodhår og mikroorganismer kan forbedre næringsstofoptagelsen gennem påvirkning af rodprocesser. En række af de gavnlige mikroorganismer i jordbruget (bioeffectors) kan fremstilles kommercielt, men der mangler dokumentation for virkningen i praksis.

Påvirkning af rodprocesser til en forbedret næringsstofoptagelse

Lektor Jakob Magid, KU  

Show

Sammendrag

Grønlandsk kartoffelavl uden pesticider men med gavnlige antifungale bakterier
Lektor Peter Stougaard, KU  

Show

Sammendrag

Session 61: Planter og mikroorganismer – venner eller fjender II

Planters samliv med mikroorganismer har afgørende betydning for deres næringsstofoptagelse, vækst og sundhed. I en tid hvor begrænsning af gødning og kemisk plantebeskyttelse er i fokus, er der en stigende interesse for at få øget viden om optimal udnyttelse af potentialet af planters naturlige gavnlige mikroorganismer.

Det første indlæg afholdes på engelsk.
Plant-endophyte interactions: potentials and challenges
 
Lektor Elena Simona Radutoiu, AU  

Show

Sammendrag - DK

Sammendrag - UK

Mykorrhizas betydning for planters sundhed Lektor Sabine Ravnskov, AU  

Show

Sammendrag

Session 62: Hvad sker der med planternes indholdsstoffer i naturen?
Planter er komplekse organismer, som indeholder meget forskellige stoffer og herunder bl.a. stoffer til forsvar mod skadegørere mv. En række af disse stoffer har betydning for os - enten ved direkte indtagelse via kosten eller via nedbrydning i miljøet.
Effekter af planters indholdsstoffer i miljøet
 
Ph.d. Karina Knudsmark Jessing, KU  

Show

Sammendrag

Rug danner store mængder af sekundære indholdsstoffer i kernen og under spiring af betydning for planters forsvar og vores kost Seniorforsker Per L. Gregersen, AU  

Show

Sammendrag


Sidst bekræftet: 18-10-2013 Oprettet: 18-10-2013 Revideret: 18-10-2013

Forfatter

Planter & Miljø