Feedback Form
Planteavl
Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 16-01-2017

Plantekongres 2015 - 14.-15. januar 2015

Oprettet: 17-09-2014

Specialafgrøder

Beskrivelse af sessionerne under temaet Specialafgrøder.

Session 16: Tænk som forbrugerne gør ved produktvalget   
Producentens tilbud om værdi for forbrugerne er i højere grad end tidligere afgørende ved valg af produkt. Såvel den politiske forbruger som den yngre generation har andre værdinormer end tidligere, og disse skal adresseres for en succesrig implementering af nye (og gamle) produkter.
Nye specialprodukter kan være umiddelbart attraktive, men holder din egen begejstring også i et kundeperspektiv? ”Peter Paris” henter dagligt fødevarer på et af verdens største fødevaremarkeder: Rungis ved Paris.

Forbrugere vælger også produkt efter virksomheden bag
Adm. direktør Thomas Christensen

Show

Hvad tæller i forbrugerens produktvalg?
Grundlægger Peter Jacobsen, Peter Paris  

 

Session 17: Bliv lokal leverandør

   
Detailkæder fokuserer nu på lokalproducerede råvarer af frugt, grønsager, cerealier, kød m.m. COOP markedsfører allerede nu de lokale produkter, og der er gang i udvikling og læring af de nye samarbejdsrelationer. At være lokal producent og vareleverandør er oppe i tiden, og det er en chance for at få merværdi i produkterne. Hvorledes hænger nutidens varepræsentation sammen i et historisk perspektiv?
Lokale produkter til lokale forbrugere!
HR chef Peter Viuf Christiansen, COOP Dagli'/LokalBrugsen

Show  

Kongens Fadebur - Historien bag udvikling af et lokalforankret fødevarenetværk
Kulturarvskoordinator Malene Refshauge Beck, Kongens Fadebur, Nyborg Slot  

Show

Resumé  

Session 18: Produktoptimering til fremme af sundheden    
Via sortsvalg og dyrkningsforhold er der produceret kål, gulerødder og selleri baseret på smagsegenskaber, som er målrettet til patienter med forskellige livsstilssygdomme. Resultaterne viste, at det ved indtag af grønsager med stærk-bitter smag og mange helbredsgavnlige stoffer, er muligt at fremme helbredet af bl.a. diabetes-patienter.
Dyrkning af grønsager med helbredsgavnlige indholdsstoffer
Forskergruppeleder Hanne Lakkenborg Kristensen, AU  

Show

Resumé  


Sidst bekræftet: 17-09-2014 Oprettet: 17-09-2014 Revideret: 17-09-2014

Forfatter

Planter & Miljø
Specialkonsulent, Information

Henrik Buus

Events