Feedback Form
Planteavl
Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 19-02-2019

Plantekongres 2017 - 17.-18.januar 2017

Oprettet: 07-10-2016

På kryds og tværs

Beskrivelse af sessionerne under temaet på kryds og tværs, inspiration på tværs

Tilbage til programoversigten

Session 1: My digital farm
Jacob van den Borne is a pioneer in precision farming. He uses GPS, remote sensing, satellite navigation, soil moisture probes, humidity sensors, weather stations, soil scanners, drones and a tractor to collect data. Everything is optimised he tells, and he saves water, fertiliser, crop protection products and a lot of fuel. Furthermore it has improved the yield and the quality of the crops. Sessionen afholdes på engelsk.
My digital farm Farmer Jacob van den Borne

Se indlægget på video

Show

Session 48: Anders Agger indefra…
Mød tv-journalisten bag den prisbelønnede dokumentarserie på DR2, hvor han bevæger sig i miljøer, der normalt ikke er åbne for offentligheden. Anders Agger kan kunsten at nærme sig folk og få den personlige, nærværende historie gravet frem og fortalt - fint, medlevende og uden snageri. Han har sin egen, baglæns og nysgerrige tilgang til sine medvirkende. Kan vi lære af hans spørgeteknik og måde at nærme sig folk på?  .
Anders Agger indefra… Journalist og dokumentarist Anders Agger, DR
Session 60: Højaktuelt emne
Anti-globaliseringskræfter vinder frem overalt. Det var en fundamental del af Trumps kampagne i USA, men vi ser det også i mange EU-lande, hvor stærkt nationalistiske og protektionistiske kræfter har momentum. Den danske statskonsulent i USA vil blandt andet komme ind på substansen I ”Put America First” og modviljen mod globalisering og frihandel i USA. Ikke mindst vil hun belyse perspektivet for dansk landbrug og de fremtidige eksportmuligheder.
Er vi sidste generation med frihandel? Statskonsulent USA Anna Cecilie de Klauman, Udenrigsministeriet og Fødevareministeriet Show
Session 61: Alternativ ”dyrkning” af protein
Hvis lovgivningen og udvalget af virkemidler falder på plads, vil vi snart se produktion af nye alternativer til soja. Blåmuslinger og søstjerner kan omdannes til proteinrigt foder, mens tang indeholder sundhedsfremmende stoffer. Insektproduktion er en ny type landbrug, som rummer et stort potentiale. Insekter kan omdanne vegetabilsk affald fra fødevareproduktion til værdifulde proteiner, som kan bruges som foder til dyr eller mad til mennesker.
Dyrkning af protein i havet Lektor Jan Værum Nørgaard, AU

læs sammendrag

Show

Insekter som proteinkilde Projektleder, specialist ph.d.Lars-Henrik Lau Heckmann, Vand og Miljø, Teknologisk Institut

læs sammendrag

Show

Session 62: Idéladen
Tag en af dine daglige udfordringer på bedriften med på kongressen. I denne session får du lejlighed til at præsentere den for forskere fra Københavns og Aarhus Universitet og eksperter fra SEGES. Lyt også til andre landmænds udfordringer, og spil ind med dine idéer til løsninger. Alle er velkomne - også rådgivere, studerende og andre. Vi tager udfordringer og idéer med ”hjem” til videre udvikling. Maks. 45 deltagere.
Intro og opsamling  Afdelingschef Jens Elbæk, SEGES
Jord

Eskild Bennetzen, SEGES

Gødskning

Lars Stoumann Jensen, KU
Planteværn
Per Kudsk, AU
Økonomi Michel Højholdt, SEGES
Grovfoder  Torben S. Frandsen, SEGES
Salgsafgrøder  Jon Birger Pedersen, SEGES
Miljø Tommy Dalgaard, AU
Natur Winnie H. Brøndum, SEGES
Markteknik   Svend Christensen, KU
Session 63: Facebook som forretningsbooster

Bliv klogere på, hvordan I som virksomhed får effekt via Facebook og bruger siden til at løfte et taktisk mål for forretningen. Mød en landmand, som mener, at landbruget er nødt til at åbne sig mere mod omverdenen og ser Facebook som en vigtig kommunikationskanal.

Brug Facebook strategisk

Head of Social Tina Mellergaard, Landbrug & Fødevarer, Axelborg

læs sammendrag

Show

Facebook åbner vores landbrug

Landmand Jonas Würtz Midtgård, Go-gris I/S "Evasminde"

læs sammendrag

Show

Session 64: Innovative godser

 På et gods er der skabt nye aktiviteter og indtægtskilder. Godsejeren går op i branding og nye forretningsidéer. Der skal være liv på godset, og det skal være sjovt. Et er at få gode ideer. Noget helt andet er at få innovation til at lykkes. Hør, hvordan du bedst griber det an, når du vil gøre dine ideer til virkelighed.

Visioner, drift og planer for Møllerup Gods

Godsejer Anne Sophie Gamborg, Møllerup Gods

læs sammendrag

Show

Få succes med innovation

Afdelingsleder Kristian Skov, SEGES

Show

Session 65: Rådgiver i det postfaktuelle samfund - de "nye tider"

I udlandet er man misundelige på den danske uafhængige rådgivning, men vi oplever nu, at den type rådgivning er kommet under pres, og firmarådgivningen vinder frem. Er tiden løbet fra de langsomme forsøg, eller er de såkaldt uvildige rådgivere ikke gode nok til at sælge varen? Mød også en landmand, som "plukker" sine rådgivere, og hør hvilke kriterier, som er afgørende.

Uvildig rådgivning giver bedst økonomi

Planteavlskonsulent Ole Schou, Gefion

læs sammendrag

Show

Sådan “plukker” jeg den bedste rådgivning

Forvalter Per Kjeldsen, Valdemarskilde Landbrug

læs sammendrag

Show

Session 66:  Mean Management

Adskillige studier har vist, at jo højere stolthed, engagement og tilfredshed blandt medarbejdere, jo højere lønsomhed og effektivitet i virksomheden. Men moralen er, at en essentiel komponent i stolthedens DNA er, at medarbejderne kan forstå meningen og formålet med det, de laver. Et foredrag om nødvendigheden af at skabe mening, effektivitet, fremdrift og forandring i din organisation.

Mean Management

Filosof og erhvervsmand Morten Albæk, Voluntas Investment & Advisory A/S

Session 82: Urban Farming

Urban Farming vinder meget frem i disse år. Mange byboere vil i nærkontakt med jord, planter og dyr, og byerne rykker tættere på ”de rigtige landmænd”. Her på kanten mellem land og by er der rum for nytænkning. Urban Farming i stor skala kan betyde nye forretningsmuligheder for de landmænd, hvis jorde ligger tæt på større byer. Derudover vil Urban Farming kunne bidrage til at øge forståelsen mellem land og by.

Morgendagens by-landbrug

Director Paul Rye Kledal, Institute of Global Food and Farming, igff.com

læs sammendrag

Show

Urban Farming i Albertslund Kommune

Konsulent, Katrine Kracht, SEGES

læs sammendrag

Show

Tilbage til programoversigten

Sidst bekræftet: 07-10-2016 Oprettet: 07-10-2016 Revideret: 07-10-2016

Forfatter

Planter & Miljø
Specialkonsulent, Information

Henrik Buus

Events