WaterdriveTargets for water quality set by national and international legislation such as the Water Framework Directive have not been met yet in many regions around the Baltic Sea. There seems to be a lack of capacity among local authorities to reach these targets and at the same time to develop competitive rural businesses. The WATERDRIVE project enhances local implementation practices for responsible water management by providing tools and training for about 20 rural communities.
Læs mere..
FAIRWAYFAIRWAY skal finde løsninger, der kan balancere en lønsom landbrugsproduktion med hensynet til kvaliteten af vores grundvand.
Læs mere..
BuffertechI BufferTech-projektet forsker vi i, hvordan vi mest ‘intelligent’ kan få udbytte af at etablere randzoner langs vandløb og søer set i forhold til både natur, miljø, energi og produktion.
Læs mere..
TReNDSTReNDS – Transport and Reduction of Nitrate in Danish Landscapes at various Scales (2015-2018) er et 4-årigt forskningsprojekt finansieret af Innovationsfonden. Det overordnede formål med TReNDS er at forbedre den videnskabelige forståelse af nitratomsætningen i jord og grundvand. Bedre forståelse af disse processer vil kunne have samfundsøkonomisk betydning ved at placere virkemidler, der hvor de har størst effekt.
Læs mere..
Naturens eget tag - dansk dyrket elefantgræsMed støtte fra Miljøstyrelsens grønne Teknologifond og Foreningen Plan Danmark indledte, SEGES, Aarhus Universitet, Miscanthus A/S og Straatagets Kontor m.fl. i januar 2014 et treårigt samarbejdsprojekt, "Naturens eget tag – dansk dyrket elefantgræs". Formålet er "at udbrede og udvikle dyrkning af danske tækkematerialer til gavn for grundvandet, tækkebranchen og landmandens muligheder for sikring af vandmiljø med miljørigtige afgrøder." (citat fra ansøgningen til Miljøstyrelsen).
Læs mere..
DNMARKDNMARK er en tværfaglig forskningsalliance, der peger på nye ideer til, hvordan man kan optimere brugen af kvælstof. Bag alliancen står danske og udenlandske universiteter samt en række partnere fra erhvervslivet, herunder landbrugs- og følgevirksomheder samt offentlige myndigheder og interesseorganisationer.
Læs mere..
Landmanden som vandforvalter Projektet har til formål at bringe væsentlige interessenter sammen for at skabe løsninger i det åbne land. Løsninger, som kan bidrage med afværge- og tilpasningsforanstaltninger til nye klimaforhold i såvel by som land.
Læs mere..
Natur og vildtvenlige tiltag i landbruget - udførelse og effektEt samarbejdsprojekt med Aarhus Universitet. Målet er at skabe mere natur i landbruget kombineret med en effektiv landbrugsproduktion. Projektet gennemføres som en del af Landsforsøgene®, så effekterne af natur- og vildttiltagene dokumenteres. Desuden anvendes en højteknologisk landskabsmodellering.
Læs mere..
NICAEt strategisk forskningsprojekt om nitratreduktion i undergrunden i moræneområder i Danmark.
Læs mere..
NOVAGRASSEt strategisk forskningsprojekt hvor der vil blive udviklet teknikker til høst af ålegræsfrø med maskine, sortering og opbevaring af frø samt udsåning. Med det overordnede formål at genetablere ålegræs som næringsstoffilter i fjordene og opnå god miljøtilstand.
Læs mere..
iDRÆN - Rådgivningskoncept for minivådområderPå denne side kan du blive klogere på, hvad du som rådgiver skal vide, når du skal rådgive landmanden i at etablere et minivådområde. Etablering af minivådområder udgør aktivitet 6.4 Demonstration af rådgivningsprojektet under arbejdspakke 6 i iDRÆN projektet.
Læs mere..
WaterCoGProjektet har fokus på at finde gode veje til at løse oplandsudfordringer i samarbejde med såvel lokale aktører, men også med centrale myndigheder og naturligvis diverse videns-institutioner. Det kan f.eks. være udfordringer omkring, hvordan man i samarbejde sikrer et godt vandmiljø til gavn for lokale aktører. Kort sagt, robust vandforvaltning med gummistøvlerne på. Projektet har deltagelse af partnere i Storbritannien, Sverige, Tyskland, Holland og altså Danmark. En vigtig hjørnesten i projektet er at vidensdele landene imellem. De danske partnere er, foruden SEGES, Limfjordsrådet og KL.
Læs mere..
|
Landmanden som VandforvalterLandmænd kan forhindre oversvømmelser - et netværk til udvikling af afværge- og tilpasningsforanstaltninger til de nye klimaforhold. Projektet arbejder for at skabe konkrete tilpasningsstrategier, som matcher de lokale forhold. Landmanden som vandforvalter lægger op til at ændre måden vi håndterer vores miljøudfordringer op. Støttet af GUDP.
Læs mere..
AquariusAquarius består af syv nationale pilotprojekter, der alle har som målsætning, at landmænd og øvrige lodsejere skal kunne fungere som forvaltere af godt vandmiljø, samtidig med at de driver en effektiv og lønsom produktion.
Læs mere..
Baltic DealProjektet har fokus på at reducere landbrugets udledning af næringsstoffer til Østersøen på en kosteffektiv og bæredygtig måde, der også er attraktiv for landmændene.
Læs mere..
Bæredygtige VildmosekartoflerProjekt Bæredygtige Vildmosekartofler er et samarbejde mellem Videncentret for landbrug, Aarhus Universitet og kartoffelavlerne i Store Vildmose i Nordjylland, som skal søge at vise, hvordan forskellige produktionsmetoder i højmosen påvirker klimaet.
Læs mere..
Smart NaturaFormålet med Smart Natura er at finde, udvikle og udbrede metoder og værktøjer, der på en effektiv og omkostningsoptimal måde kan sikre frivillige aftaler mellem myndigheder og lodsejere, og som gavner såvel naturen som brugerne og forvalterne af denne.
Læs mere..
BioM | Bæredygtig bioenergiProjektets formål er at udvikle, optimere, demonstrere og implementere økonomisk og miljømæssigt bæredygtige forretningsmodeller, og skabe grundlag for udvikling af en bred og omfattende bioenergiproduktion i regionen.
Læs mere..
Landbruget i LandskabetFormålet med dette samarbejde er at udfordre den nuværende lovgivning og praksis for planlægningen i det åbne land og i højere grad koordinere kommunernes og landmændenes ønsker til planlægningen i det åbne land.
Læs mere..
SupremeTechEt strategisk forskningsprojekt med det formål at skabe videnskabeligt grundlag for at udvikle omkostningseffektive filterteknologier rettet mod fosfortilbageholdelse og kvælstoffjernelse i landbrugets dræningssystemer
Læs mere..
|